آیا ممکن است که انسان بعد از صلوات و سلام بر پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع)، پاسخ آن‌را بشنود؟
پرسش
آیا ممکن است که انسان بعد از صلوات و سلام بر پیامبر اکرم(ص) و امامان معصوم(ع)، پاسخ آن‌را بشنود؟
پاسخ اجمالی
مطمئناً صلوات و سلام بر پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) و زیارت آنها بی‌پاسخ نمی‌ماند، و آثار معنوی و مادی زیادی دارد،[1] اما درک مستقیم آن به‌وسیله گوش ظاهری، در جهان مادی شاید برای بیشتر مردم امکان‌پذیر نباشد. و فقط اولیای خدا می‌شنوند و این جایزه آن گوشی است که در مسیر عصیان و نافرمانی دستورات خدای تعالی به‌کار گرفته نشده و اهل گناه نباشد، همان‌طور که پیامبر اکرم(ص) در حدیثی می‌فرماید: «اگر هرزه‌گی و به‌هم‌ریختگی در دل شما و زیاده‌گویی در کلامتان نبود؛ هر چه من می‌شنوم، شما هم می‌شنیدید».[2]

[2]. «وَ لَوْلَا تَمْرِیجٌ فِی قُلُوبِکُمْ وَ تَزَیُّدُکُمْ فِی الْحَدِیثِ لَسَمِعْتُمْ مَا أَسْمَعُ»؛ أبو جعفر طبری، محمد بن جریر، صریح السنة، محقق، معتوق، بدر یوسف، ص 29، کویت، دار الخلفاء للکتاب الإسلامی، چاپ اول، 1405ق.