علامتهای بلوغ، قبل از رسیدن به پانزده سالگی چیست؟
پرسش
آیا هنگام دیده شدن علامت های سن تکلیف در بدن، قبل از رسیدن به 15 سالگی نماز بر او واجب می شود؟
پاسخ اجمالی
نشانه بلوغ در پسران به یکی از امور زیر است:
الف: روییدن موى خشن و زبر در زیر شکم (بالاى عورت)؛
ب: خروج منى چه در خواب و چه در بیدارى؛
ج: (اگر یکی از دو مورد قبل آشکار نشد)، کامل شدن پانزده سال قمرى[1] که 163 روز از پانزده سال شمسى کمتر است،[2]
در نتیجه با پیدا شدن علایم بلوغ، احکام الاهی؛ مانند نماز، روزه و... بر شخص واجب می شود.
در هر حال پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته) نسبت به این سؤال، چنین است:
اگر علایم بلوغ طبیعی قبل از پانزده سالگی ظاهر شود، پسر بالغ شرعی محسوب می شود و تمام تکالیف شرعی از جمله نماز و روزه بر او ثابت می گردد. لینک به سایت استفتائات

[1]. امام خمینی، سید روح الله، توضیح المسائل (محشی)، ج 2، ص 375، م 2252، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[2]. موحدی لنکرانى، محمد فاضل، احکام جوانان، ص 60، انتشارات امیر قلم، قم، چاپ سى و پنجم، 1427 ق.